donderdag 5 juni 2014

Jonge Leeuwen: Joy Anna Thielemans (20), Thuis actriceJonge Leeuwen: Joy Anna Thielemans (20), Thuis actrice

In 'Thuis' is ze Jana, het liefje van Bram, en in Bart De Pauws 'Quiz Me Quick' wordt ze vanaf half oktober Sofie: een kleine rol, maar wel één om verliefd op te worden. Joy Anna Thielemans (20) staat voor een doorbraak, alleen weet ze zelf nog niet welke.

Een olijfgroene jumpsuit die fladdert om het ranke lijf, sluik lang haar, natuurlederen laarsjes met bling blingop het hielstuk, snoeproze nagellak en een Sarah Palin-bril: Joy Anna Thielemans is een Antwerpse fashionista, dressed to kill.

Ze eet artisjok als middagmaal, bij voorkeur biologisch geteeld, vindt Madonna een icoon, twittert tegen de sterren op - zelfs als ze nog nat is van de jacuzzi - en noemt een reisje van vijf dagen naar Zwitserland een roadtrip.
'Ik wil dit op geen enkele manier normaal vinden'

Diva? Strekenwijf? Niks van. Joy, zoals ze zich laat aanspreken, ziet het leven graag als een kermis, maar voor elke flosj die ze kan pakken, voor elke cadeautje dat ze bijeenschiet, is ze dankbaar als een kind. 'Thuis' is één van die geschenken, en wat voor één. Ze mag meespelen in een reeks die in haar herinnering altijd al op televisie is geweest.

Joy Anna Thielemans «Het is één van de zekerheden in 't bestaan: je hebt een zware dag op school of op het werk achter de rug, je wil om acht uur even relaxen, en je kijkt naar 'Thuis'. Pol Goossen is voor mijn generatie gewoon een icoon: we kennen hem al ons hele leven.
»Ik heb 'Thuis' nooit echt gevolgd, maar mijn oma wel, en bij haar keek ik geregeld mee. Ik weet nog dat ik toen dacht: 'Het moet leuk zijn om daarin mee te spelen.' En dat is het ook: een fantastische ploeg.»

Hoe zie jij 'Thuis'? Als een job, een leerschool, een tussenstap...
Joy Anna Thielemans «Als iets dat ik heel graag en dus ook nog lang wil doen. Toen ik eraan begon, dacht ik nog: 'We zien wel wat het wordt.' Nu ga ik elke keer met plezier naar de set, zelfs als ik om vier uur uit bed moet. Terwijl ik vroeger een hekel had aan vroeg opstaan.

»Het ís natuurlijk een leerschool, maar zo voelt het nooit. Pas op de set van 'Quiz Me Quick' ben ik gaan beseffen hoe veel ik al had bijgeleerd. Ik had voordien al eens meegedaan in 'Code 37' en 'Vermist', en toen snapte ik het nog allemaal niet zo goed: hoe je als acteur met de camera omgaat, hoe je op een set beweegt... Nu ging dat bijna vanzelf.»

Je wil nog lang in 'Thuis' meedraaien, zeg je. Weet je ook of dat kan en mag?
Joy Anna Thielemans «Daar krijg ik deze maand meer over te horen.»

Geen opmerkingen:

Een reactie posten