dinsdag 12 augustus 2014

Weg met ... Joy Anna Thielemans in 1000 Zonnen

 
Weg met ... Joy Anna Thielemans in 1000 Zonnen


Joy Anna Thielemans vertrekt met pretty Moora naar Cannes, waar ze genieten van heerlijke dagen en nachten met cocktaills, pittoresk eten...

Ik ga op reis, Joy Anna Thielemans op maandag 11 augustus 2014

1000 zonnen kleurt je zomer

Vanaf maandag 30 juni wordt het echt zomer, want dan heb je weer je dagelijkse afspraak met ons zomers magazine 1000 zonnen. Elke dag brengt het verslag uit van wat er deze zomer te beleven en kijkt door een eigenzinnige bril naar de actualiteit.
Weg met...

Ook bekende Vlamingen zijn gewone mensen die af en toe nood hebben aan vakantie. In Weg met... krijgen we fotodagboeken van Bart Peeters, Bent Van Looy, Joy Anna Thielemans, Annemie Struyf en nog vele anderen.
De wolken

De zomer is het uitgelezen moment om in het gras, het zand of de ligstoel naar de hemel te kijken en allerhande voorwerpen, dieren of andere vormen te ontdekken in de voorbijkomende wolken. 1000 Zonnen doet beroep op enkele tekenaars die voor ons wolken kijken en direct ook pen bij daad voegen als ze er iets in zien. En ook jij kan laten weten wat je in de wolken ziet!
De tip

Twee keer per week geeft 1000 zonnen je een verhelderende, wenkbrauwfronsende maar wel degelijke en handige zomerse tip mee. Hoe doe je een fles wijn open als je aan het picknicken bent en geen kurketrekker bij hebt of hoe pel je look zonder dat je handen er naar ruiken?
De stoel

Ook de legendarische strandstoel is er weer elke dag bij. Wie ontdekt waar de stoel staat en er als eerste inzit mét het juiste attribuut, wint twee vliegtuigtickets. Staat de stoel niet in de buurt, dan kan je ook weer online je kans wagen.
En nog veel meer

Maar dat is nog niet alles. 1000 zonnen neemt je ook mee op culiniare wereldreis doorheen Vlaanderen en stapt zelfs mee in de auto bij vakantiegangers. Langs de kust ontdekken we de ziel en geschiedenis van de vakantiehuizen en Dimitri Leue zet elke week een Ambassadier in het zonnetje.

De zomer is in het land en dat betekent op Eén een nieuw seizoen '1000 Zonnen' vanaf maandag 30 juni. Met de strandstoel, maar ook een verse lading zomerse rubrieken.

Dierenvriend Dimitri Leue zoekt bijvoorbeeld als Ambassadier van '1000 Zonnen' dieren in de zoo op die niet meteen op veel belangstelling van bezoekers kunnen rekenen.

'1000 Zonnen' brengt elke dag verslag uit van wat er deze zomer in onze contreien te beleven valt. Het programma kijkt door een zomerse bril naar de actualiteit en naar hoe mensen van hun zomer genieten.

In '1000 Zonnen' zitten heel wat nieuwe rubrieken, maar ook enkele oude vertrouwde. Hieronder een overzicht:

Dagelijks
Dagelijks brengt '1000 Zonnen' op eigenzinnige wijze verslag uit van een typisch zomerse gebeurtenis of evenement van de dag voordien. Meer dan gewoon een sfeerverslag zal '1000 Zonnen' focussen op de frappante maar tegelijk herkenbare details die genadeloos de- mens-als-vreemd-wezen, de human zoo, tentoonstellen. Frappant omdat ze de kleine kantjes van de menselijke specie blootleggen. Herkenbaar omdat je, na het bekijken van de reportage, zal denken: 'Verdorie, dat doe ik ook ...'

De stoel
Vlaanderen kan net als de voorbije jaren elke dag koortsachtig op zoek gaan naar de alom bekende strandstoel van '1000 Zonnen'. Waar staat De Stoel en welk voorwerp moeten we meebrengen om die twee vliegtickets te winnen? Een vraag die ook deze zomer veel kijkers in de ban zal houden. Staat de stoel niet in de buurt, dan kunnen de kijkers ook nog altijd hun kans wagen in het '1000 Zonnen'-onlinespel op de website van Eén.

NIEUW: Op vrijdag brengt '1000 Zonnen' verslag uit van De Stoel Happy Hour. Alle deelnemers die dag worden getrakteerd op een frietje en zo gaat iedereen die dag toch een beetje als winnaar het weekend in. (Opname op donderdag).

Wordt vervolgd: dagelijkse rubriek ( over één -of meer- weken)
In Wordt vervolgd volgt '1000 Zonnen' elke week vijf dagen lang één evenement of organisatie. Deze zomer geeft Circus Bavari de aftrap. In tien afleveringen, dus twee weken lang elke dag, volgt de kijker mee hoe het Gentse familiecircus Circus Bavaria het moeilijk heeft en nieuwe impulsen zoekt. Onder meer door samen met een theater- en evenementenorganisatie en een aantal creatievelingen zoals Gilli een nieuwe show in elkaar te boksen die op de Gentse Feesten in première gaat.

Wekelijks

Weg Met
De Bekende Vlaming is ook maar een mens en heeft zoals iedereen nood aan vakantie. Hij zal een fotodagboek bijhouden en bij terugkeer ons verwennen met een slideshow van alles wat hij heeft meegemaakt, gezien en van heeft genoten. Deze zomer laten in Weg met ondermeer deze BV’s de kijker meegluren in hun vakantiedagboek: Bart Peeters, Bent Van Looy, Joy Anna Thielemans, Annemie Struyf en Ish.

Pottenkijkers
'1000 Zonnen' neemt de kijker mee op culinaire wereldreis doorheen Vlaanderen. Van Senegal tot Finland, van Korea tot Colombia. Ongeveer elf procent van onze Belgische bevolking bestaat uit vreemde nationaliteiten en bijna elke nationaliteit is hier vertegenwoordigd. '1000 Zonnen' volgt elke week één van deze 'nieuwe' Belgen wanneer ze ingrediënten voor een (voor hen) traditioneel gerecht inkopen. Hoe bereidt de kok van dienst thuis het gerecht voor? De ingrediënten worden eigenschappen toegedicht en die vormen de basis van een vergelijking van de plek waar de roots van onze kok liggen met Vlaanderen. Is het ingrediënt vet, pikant, hartig? Wordt het overdadig of juist met mate gebruikt? Uiteindelijk wordt ook Vlaanderen als samenleving met al zijn gewoontes en tafelmanieren onder de loep genomen. Tot het eten wordt opgediend en er smakelijk van genoten wordt.

En We Zijn Weg
Meer dan de helft van alle Belgen vertrekt jaarlijks op vakantie met de wagen. De koffers gaan de auto in en '1000 Zonnen' springt mee de wagen in. De ene keer met twee hartsvriendinnen die na 20 jaar terugkeren naar plek waar ze elkaar ontmoetten; een homokoppel - 2 papa’s – met 2 kinderen van 4 en 2 die op reis vertrekken; een vader die trucker is en z’n zoon meeneemt in de cabine; een gezin waarbij het vriendje van de dochter voor het eerst meegaat; een ouder koppel dat voor het eerst zonder hun 5 kinderen en zonder de camper er op uit trekt.

Allemaal verschillende profielen, allemaal een verschillende doch zeer herkenbare dynamiek in de wagen. We rijden mee tot aan de eerste plaspauze en ontfutselen hen in de tussentijd hun bestemming, hun vakantiegewoontes maar vooral hun eigen vakantieverhaal.

Hart van steen
Langs onze kustlijn vind je wel vaak vakantiehuizen die een naam dragen, zoals Huize Windekind en Villa des Roses. Elke week zoekt '1000 Zonnen' de ziel en de geschiedenis van zo’n huis en de oorsprong van de naam. Het huis gidst de kijker doorheen z’n ontstaan en veranderingen, doorheen al z’n bewoners en legt uiteindelijk z’n hart van steen voor iedereen bloot.

Open Boek
'Zeg me wat je leest en ik zeg je wie je bent'. Elke week spreekt de '1000 Zonnen-boekenwurm mensen aan die lezen: op de trein, tram, het strand, een terras, een vertrekhall, in het park, ... Via het lezen komen we al snel te weten wie deze gewone mensen zijn met hun (on)gewone verhalen en houden we er misschien nog een leestip aan over.

.... Heet U Welkom!
Vlaanderen heeft geen gebrek aan gekke plaatsnamen. Namen die tot de verbeelding spreken, waarbij verschillende theorieën opduiken. '1000 Zonnen' gaat op zoek naar de verschillende interpretaties en laat uiteindelijk de burgemeester verklaren waarvoor de naam nu staat.

De Zingever
De Bekende heeft een motto, een quote, een leuze, kortom: een zin die hem of haar inspireert. Elke week komt er iemand anders zin geven aan zijn of haar gekozen zin. Een Bekende en een zin die niet alleen inspirerend, motiverend werkt voor de Bekende in kwestie maar die ook nog een link heeft met de actualiteit. Enkele zingevers deze zomer: Pascale Platel, Wim Lybaert, Lucien Van Impe, Johan Heldenbergh, Marc Herremans.

De Ambassadier
De zoo: iedereen verdringt zich voor de kooien van de leeuwen, olifanten en giraffen. Meer dan één diersoort staat met lede ogen te kijken hoe sommige collega-dieren met alle aandacht gaan lopen en hoe hen enkel een vluchtige blik gegund wordt door bezoekers op zoek naar de uitgang of het toilet.

Dimitri Leue, dierenvriend in hart en nieren en de Ambassadier van '1000 Zonnen', brengt daar verandering in: hij pikt mensen op aan de ingang en brengt hen naar het dier van week. Hij zingt hun lof, bejubelt hun schoonheid en eigenschappen, declameert zijn bewondering en geeft en passant nog weetjes mee. Het enthousiasme én de passie van de Ambassadier kent geen grenzen, wordt doorgegeven aan de bezoekers en zal uiteindelijk resulteren in een stormloop naar de kooien van de takin, komodovaraan, brilbeer en nog vele andere dieren die popelen om uit de schaduw te treden.

Tussen de Oren
Het straatbeeld is gevuld met allerhande mensen met een koptelefoon. Waar luisteren ze naar? En waarom? En zouden wij er dan beter ook niet naar luisteren?

Heen en Terug
De goedkoopste reisrubriek ooit. De M/V die op vakantie vertrekt, pakt de valies in. Vanuit het standpunt van de valies zien we de vakantieganger alle benodigdheden inpakken die nodig zijn om een geslaagde vakantie te beleven en ondertussen vertelt hij of zij ons waar de reis hen zal brengen en wat de verwachtingen zijn. De koffer gaat dicht.

Twee, drie, vier weken later gaat de koffer terug open: onze reiziger is terug thuis. Zijn alle verwachtingen ingelost? Wat viel op, mee, tegen? En wat zit er nog meer in de koffer?

Cheese
De toeristen die België bezoeken willen allemaal een foto van Manneken Pis, de Brugse reien en de Leeuw van Waterloo. Maar wat fotografen ze nog meer? Waarom viel hen dat zo op en was het een kiekje waard?

De Zomer van toen
In De zomer van toen neemt '1000 Zonnen' de vertellers terug mee naar een vakantiebestemming uit hun jeugd. Op die locatie vertellen ze waarom deze vakantie hen is bijgebleven. Het is een nostalgische trip down memory lane. En '1000 Zonnen' kleurt hun herinneringen ook letterlijk bij.

Tokshow
Talkshows. We worden er letterlijk mee om de oren geslagen. Overal duiken dezelfde BV’s op en al lang niet meer omdat ze iets gepresteerd hebben maar ondertussen ook al omdat ze denken iets te gaan presteren. '1000 Zonnen' vraagt zich af of de man/vrouw in de straat geen betere verhalen te bieden heeft en installeert elke week zijn mini-talkshowtset op een publieke, zomerse locatie. De gasten worden letterlijk van de straat of de dijk geplukt. Ze brengen hun verhaal en nemen deel aan de vaste waarden van de '1000 Zonnen' tokshow zoals : het dilemma, het taboe, het afscheidslied, het geheim en het laatste woord. Tokshow-hosts deze zomer zijn MNM- dj Ann Reymen en Vlaanderen vakantielandreporter Ben Roelants.

Pieter & de Planeet
Als we de media mogen geloven, gaat het achteruit met onze planeet zowel op gebied van milieu, leefbaarheid, ruimte. Dit najaar zal op Canvas het mobiliserende project Atelier de Stad initiatieven belichten die in  vijf Vlaamse steden genomen worden met het oog op die problematiek.  Voor '1000 Zonnen' trekt Pieter Embrechts in de rubriek Pieter & de planeet ook negen keer op zoek naar mensen, evenementen, uitvindingen en initiatieven die allen onze planeet beter maken. Kleine of grote acties, het maakt niet uit. Pieter dompelt er zich actief in. Hij is er op uit de tastbaarheid van het project en de 'wat-brengt-het-MIJ-op'-vraag te beantwoorden. We volgen Pieter naar onder meer het Geefplein in Gent, het varkenshoeden op braakliggend terrein in diverse steden, de winkel zonder verpakkingen in Antwerpen en het inschakelen van een kudde schapen om Meeuwen-Gruitrode te voorzien van kortgegrazen graspleinen.

Tweewekelijks

De Wolken
De zomer is het uitgelezen moment om in het gras, het zand of de ligstoel naar de hemel te kijken en allerhande voorwerpen, dieren of andere vormen te ontdekken in de voorbijkomende wolken. '1000 Zonnen' doet beroep op enkele tekenaars die voor ons wolken kijken en direct ook de pen bij de daad voegen als ze er iets in zien en dan liefst nog iets dat aansluit bij de actualiteit van de week.

De tweede aflevering van de week wordt geclaimd door de kijker die zijn eigen (gefotografeerde) wolken mag insturen.

De Tip
In amper 1 minuut geeft '1000 Zonnen' zijn kijkers een verhelderende, wenkbrauwfronsende maar wel degelijk handige zomerse tip mee. Denk aan enkele virale hits zoals snel kerstomaten halveren of de dooier van het eigeel splitsen met behulp van een PET-flesje.

maandag 4 augustus 2014

Joy Anna Thielemans: ‘Liefst onenightstand met een échte man’

 
Joy Anna Thielemans: ‘Liefst onenightstand met een échte man’


In een interview met Humo vertelt Joy Anna Thielemans deze week over haar zomerplannen én haar liefdesleven. De 21-jarige actrice is nog steeds single na de breuk met groenman Bartel Van Riet, maar aan een onenightstand heeft ze blijkbaar nog niet gedacht.

‘Ik ben niet het type voor onenightstands; ik geef mijn lijf enkel aan mensen die ik graag zie’, zegt de sexy Vlaamse actrice en presentatrice Joy Anna. ‘Maar gesteld dat ik er wel het type voor was, dan zou ik het liefst doen met een échte man. Eentje die goed breed staat en heel ambitieus is, maar toch ook nog wat zorg nodig heeft.’

Collega-acteur Geert Van Rampelberg is volgens Joy Anna zo’n man. ‘Het probleem is dat ik hem al heel lang ken, dus het zou megaraar zijn om met hem iets te hebben.’ Matthias Schoenaerts en Vincent Kompany keurt Thielemans dan weer af wegens te breed en niet ruig genoeg.
 
Gérard Pique kan haar dan weer wél bekoren: ‘‘Ik zag hem spelen tijdens het WK voetbal en dacht ‘Haloow’. Toch jammer dat Spanje zo snel uitgeschakeld was: ik had hem graag zijn T-shirt eens zien uittrekken na een wedstrijd.’’ Lees het volledige interview met Joy Anna Thielemans in Humo